Πεζοπορία στην Αλόννησο

Η Αλόννησος είναι ένα παρθένο νησί. Στο κέντρο της Αλοννήσου θα βρείτε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και ίσως ένα από τα καλύτερα μέρη σε ελληνικό νησί για να απολαύσετε το περπάτημα στις διακοπές.

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια και διαδρομές στην Αλόννησο  (14 επίσημα μονοπάτια πεζοπορίας). Πολλά από αυτά είναι ως επί το πλείστον μακριά από βαριά βλάστηση και ως εκ τούτου είναι πολύ ωφέλιμο για να κάνει πιο εύκολη την πορεία.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα χάρτη και να εξερευνήσετε το νησί με τα πόδια μόνοι σας ή μπορείτε να συμμετέχετε σε μια οργανωμένη εκδρομή.  Αρκετές διαδρομές απαιτούν μεταφορά από το σημείο εκκίνησης και το σημείο  τερματισμού. Αυτό θα σας προσφέρει πολλές πληροφορίες για το νησί τις όποιες θα σας τις  παρείχε ο έμπειρος οδηγός σας.

Προτεινόμενα μέρη για πεζοπορία είναι η διαδρομή για το φαράγγι Καστανιάς καθώς και το κέντρο του νησιού μέσα από συγκεκριμένες περιοχές.

Snorkeling στην Αλόννησο

Πάρτε μια μάσκα και ένα αναπνευστήρα.
Φορέστε ένα ζευγάρι πέδιλα κρατήστε τον πίνακα με τα παράκτια ψάρια της Μεσογείου και εμείς θα φροντίσουμε να ανακαλύψτε τον κόσμο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην Αλόννησο. Ένας ολότελα νέος κόσμος είναι εκεί. Γεμάτος υπέροχα χρώματα, φυτά και ζώα που μέχρι τώρα τα βλέπατε μόνο στις ταινίες..

Καταδύσεις στην Αλόννησο

Βαθιά κάτω από τις θάλασσες,στο βαθύ μπλε, υπάρχει μια υπέροχη άγνωστο στον κόσμο περιοχή, ένα μαγευτικό μέρος γεμάτο ομορφιάς. Οι λίγοι που το επισκέπτονταν, βιώνουν την αίσθηση του να γίνουν δεκτοί σε ένα σιωπηλό παράδεισο, γεμάτο με άπειρες μορφές και τα χρώματα και ποίκιλα ειδή ψαριών και φυτών της  θάλασσας. Οι ελληνικές θάλασσες καταγράφεται πως είναι από τις πιο καθαρές στη Μεσόγειο. Έτσι, οι καταδύσεις στο «απέραντο γαλάζιο» στην Ελλάδα αποτελούν μια μοναδική εμπειρία για όσους το επιχειρούν, με την προϋπόθεση ότι  έχουν προηγούμενη εκπαίδευση και ότι λαμβάνονται ιδιαίτερες προφυλάξεις.

Φωτογραφία στην Αλόννησο 

Η Αλόννησος είναι γεμάτη με μέρη που αξίζει την φωτογραφία σας. Αφού τραβήξετε μια, θα γυρίσετε για να δείτε ότι υπάρχει μια ακόμα καλύτερη από πίσω σας. Περπατήστε πολύ αργά, κοιτάζοντας πάνω και κάτω, σταματώντας συνήρθα βλέπετε  τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο από ό, τι πριν. Η εμπειρία της  φωτογραφίας στην Αλόννησο θα είναι μια από τις πιο πολύτιμες εμπειρίες της ζωής σας.
Από τις αρχές της ανατολής που αναπηδά ήσυχα το φως  από τοίχους, μέχρι τη λεπτή ροζ απόχρωση από τη δύση αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο φακός σας θα είναι γεμάτος με θαυμασμό για κάθε στιγμή.

Φωτογραφία κάτω από τη Θάλασσα στην Αλόννησο

Μια υποβρύχια φωτογραφική μηχανή μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο αξεσουάρ στην Αλόννησο. Μπορείτε να προμηθευτείτε μια από καταστήματα ανεφοδιασμού και τα σούπερ μάρκετ.
Το νερό του Αιγαίου είναι συνήθως πολύ ήρεμα το πρωί, και κατά κανόνα γίνεται ασταθής το απόγευμα (μετά από 16 μμ.). Η ορατότητα μέσα στο νερό, το ύψος των κυμάτων και των ρευμάτων ποικίλλουν από τόπο σε τόπο, και από καιρό σε καιρό.

Εξορμήσεις στην Αλόννησο

Με ορμητήριο το Ξενοδοχείο ΑΓΝΑΝΤΙ, ανακαλύψτε την ΑΛΟΝΝΗΣΟ. Ξεκινώντας από το Ξενοδοχείο ΑΓΝΑΝΤΙ στα Καλαμάκια στην Αλόννησο, οργανώσετε τις εξορμήσεις σας προς στεριά και θάλασσα. Περιπάτους σε μια μοναδική φύση, με τις μυρωδιές του πεύκου και των αγριολούλουδων. 

Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου

Ανακαλύψτε το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, με τους κρυμμένους οικολογικούς θησαυρούς του. Φανταστικές παραλίες σας περιμένουν με πεντακάθαρα νερά για να απολαύσετε το μπάνιο σας με ηρεμία και τα θαλάσσια σπορ που αγαπάτε.