Πεζοπορία στην Αλόννησο
Η Αλόννησος είναι ένα παρθένο νησί. Στο κέντρο της Αλοννήσου θα βρείτε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και ίσως ένα από τα καλύτερα μέρη σε ελληνικό νησί για να απολαύσετε το περπάτημα στις διακοπές σας.
Υπάρχουν πάνω από 14 επίσημα μονοπάτια πεζοπορίας και διαδρομές περιπάτου στην Αλόννησο. Πολλά από αυτά είναι ως επί το πλείστον μακριά από πλούσια-άβατη βλάστηση και ως εκ τούτου είναι προσιτό για να κάνει πιο άνετη την πεζοπορεία σας.
Μπορείτε να αγοράσετε ένα χάρτη και να εξερευνήσετε το νησί με τα πόδια μόνοι σας ή να συμμετέχετε σε μια οργανωμένη εκδρομή. Αρκετές διαδρομές απαιτούν μεταφορά από το σημείο εκκίνησης και το σημείο τερματισμού. Αυτό θα σας προσφέρει πολλές πληροφορίες για το νησί τις όποιες θα σας τις παρείχε ο έμπειρος οδηγός σας.
Προτεινόμενα μέρη για πεζοπορία είναι η διαδρομή για το φαράγγι Καστανιάς καθώς και το κέντρο του νησιού μέσα από συγκεκριμένες περιοχές.
 
01 01
 
 Snorkeling στην Αλόννησο
Πάρτε μια μάσκα και ένα αναπνευστήρα. Φορέστε ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα, κρατήστε τον πίνακα με τα παράκτια ψάρια της Μεσογείου και εμείς θα φροντίσουμε να ανακαλύψτε τον κόσμο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην Αλόννησο. Ένας ολότελα παρθένος κόσμος είναι εκεί. Γεμάτος υπέροχα χρώματα, φυτά και ζώα που μέχρι τώρα τα βλέπατε μόνο στις ταινίες.
 
01
 
Καταδύσεις στην Αλόννησο
Βαθιά στις θάλασσες, στο βαθύ μπλε, υπάρχει μια υπέροχη άγνωστη στον κόσμο εικόνα, ένας μαγευτικός βυθός γεμάτος εκπλήξεις. Οι λίγοι που τον επισκέπτονται, βιώνουν την αίσθησή του και ενσωματώνονται σε ένα σιωπηλό παράδεισο, γεμάτο με άπειρες χρώματα και ποίκιλα ειδή ψαριών και φυτών. Οι ελληνικές θάλασσες καταγράφεται πως είναι από τις πιο καθαρές στη Μεσόγειο. Έτσι, οι καταδύσεις στο «απέραντο γαλάζιο» στην Ελλάδα αποτελούν μια μοναδική εμπειρία για όσους το επιχειρούν, με την προϋπόθεση ότι έχουν προηγούμενη εκπαίδευση και ότι λαμβάνονται ιδιαίτερες προφυλάξεις.
 
01 01
 
Φωτογραφία στην Αλόννησο
Η Αλόννησος είναι γεμάτη με μέρη που αξίζει την φωτογραφία σας. Μόλις τραβήξετε μία, θα γυρίσετε να δείτε ότι υπάρχει μία ακόμα καλύτερη από πίσω σας. Περπατήστε πολύ αργά, κοιτάζοντας πάνω και κάτω, και βλέπετε τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο από ό, τι πριν. Η εμπειρία της φωτογραφίας στην Αλόννησο θα είναι μια από τις πιο πολύτιμες εμπειρίες της ζωής σας.
Από την ανατολή που αναπηδά ήσυχα το φως στη φύση, μέχρι τη λεπτή ροζ απόχρωση της δύσης αργά το απόγευμα, ο φακός σας θα είναι γεμάτος με μαγευτικά τοπία, κάθε στιγμή.
 
01 01
 
Φωτογραφία κάτω από τη Θάλασσα στην Αλόννησο
Μια υποβρύχια φωτογραφική μηχανή μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο αξεσουάρ στην Αλόννησο. Μπορείτε να προμηθευτείτε μία από καταστήματα εξειδικευμένου ανεφοδιασμού ή τα σούπερ μάρκετ.
Τα νερά του Αιγαίου στην Αλόννησο, είναι συνήθως πολύ ήρεμα το πρωί και μόνο το απόγευμα ταράσσονται λίγο από τους μεταμεσημβρινούς ανέμους. Η ορατότητα μέσα στο νερό, το ύψος των κυμάτων και των ρευμάτων ποικίλλουν από τόπο σε τόπο, και από εποχή σε εποχή.
 
01
 
Εξορμήσεις στην Αλόννησο
Με ορμητήριο το Ξενοδοχείο ΑΓΝΑΝΤΙ, ανακαλύψτε την ΑΛΟΝΝΗΣΟ. Ξεκινώντας από το Ξενοδοχείο ΑΓΝΑΝΤΙ στην περιοχή Καλαμάκια, οργανώσετε τις εξορμήσεις σας προς στεριά και θάλασσα. Περιπάτους σε μια μοναδική φύση, με τις μυρωδιές του πεύκου και των αγριολούλουδων.
 
01 01
 
Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου
Ανακαλύψτε το Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου, με τους κρυμμένους οικολογικούς θησαυρούς του. Φανταστικές παραλίες σας περιμένουν με πεντακάθαρα νερά για να απολαύσετε το μπάνιο σας με ηρεμία και τα θαλάσσια σπορ που αγαπάτε.
 
01 01